bőrfiatalítás gyógykozmetikumok
segítségével

A termékek megvásárolhatóak a jobb szépségszalonokban és az alábbi internetes áruházakban:


EGYRE TÖBB BŐRPROBLÉMA MEGOLDÁSÁHOZ KÍNÁLUNK SEGÍTSÉGET
 
FLAVO-C
Egyedülálló bőröregedés gátló antioxidáns (szabadgyök megkötő) formula

Mint ahogy minden más szervünk, a bőrünk is öregszik az évek során, következésképpen megjelennek arcunkon a ráncok. Ez utóbbiak annál markánsabban és korábban jelentkeznek, minél többet van kitéve bőrünk a nap ultraibolya sugárzásának és megannyi káros környezeti hatásnak pl.: szennyezett levegő, a levegő oxigénje, alsólégköri ózon, táplálékunkban lévő növényvédő és tartósítószerek, az ételekben a hőkezelés során keletkező AKRILAMIDOK és egyéb rákkeltő anyagok, stb.

Az ily módon felszabaduló szabad gyökök károsítják a bőrsejtek DNS (dezoxiribonukleinsav) állományát, miáltal megzavarják azok normális megújhodási képességét.

Ennek eredményeképpen a bőr kollagén és elasztin rost szerkezete károsodik, ami a bőr elaszticitásának (rugalmasságának) csökkenését vonja maga után, elősegítve a kisebb-nagyobb ráncok idő előtti megjelenését. Logikus tehát, hogy a leghatékonyabb szabad gyök ellenes anyagokkal; C vitaminnal és Gingko biloba kivonattal védjük bőrünket ezen káros hatások ellen, melyeket a Flavo-c család minden tagja tartalmazza.

Flavo-C szérum: 8% C-vitamin, 30% Gingko Biloba extractum.

Flavo-C krém: a fentieken kívül 1% hyaluronsavat is tartalmaz, így még hidratáltabbá és selymesebb tapintásúvá teszi a bőrt. Önmagában is teljes értékű nappali krém.

Flavo-C Flash: a C vitaminon és a Ginkgo Biloba kivonaton kívül tartalmaz még egy egyedülálló fehérje komplexumot is, amely a bőrön levegő hatására térhálósodik és kifeszíti azt. Ennek köszönhetően azonnal és látványosan csökkennek a kisebb-nagyobb ráncok.

Flavo-C maszk

Mindennapos bőrápolás

A mindennapos bőrápolás céljára reggel a Flavo-C krém használata ajánlott, (amely 30 ml-es kiszerelésben kapható,) este a Flavo-C szérum (15 ml-es kivitelben) javasolt.

Érdemes a Flavo-C Flash-t havonta egyszer három egymást követő éjszakán át arcmaszkként alkalmazni. Ez a kúra megerősíti a mindennapos Flavo-C szérum kezelés hatását. Ennek következtében még intenzívebb lesz az arcfiatalító hatás és az arcbőr még sugárzóbb és feszesebb lesz. Amennyiben a tonizáló hatást túlzottnak találná, úgy az alkalmazott mennyiséget csökkenteni lehet.

Ezek a készítmények rendkívül nagy koncentrációban tartalmaznak C vitamint és Gingko Biloba kivonatot, ezáltal ragyogóan üde arcbőrt eredményez a használatuk amellett, hogy jelentősen lassítják az arcbőr öregedését, mivel az antioxidánsok a szabad gyökök kollagén és elasztin rostokat károsító hatását kivédik. Az optimális bőrvédelem végeredményben a három készítmény együttes alkalmazásával valósítható meg.


AURIGENE mikroemulzió
Hármas támadáspontú bőrfiatalító szérum!

Nanoszómákba zárt hyaluronsavat, hyaluronsavbontó enzimaktivitást gátló hatóanyagot és ránctalanító hatású (botox-szerű) extraktumot tartalmaz. Hamarosan a részletekről bővebben...


CHIROXY krém
Oxigénnel a bőrfiatalításért!

Biztosan sokan nem tudják, hogy nemcsak a tüdőnk, hanem a bőrünk is vesz fel oxigént a levegőből. Az életkor előrehaladtával, mint megannyi anyagcserefolyamatunk, a bőrünknek ez a képessége is gyengül. Így az egyre erőteljesebb oxigénhiányos állapotba kerül és normál funkcióit egyre nehezebben tudja csak ellátni. Ettől kezdve az öregedési folyamatok is hatványozottan jelentkeznek. Takarószervünk oxigénhiánya egy sor nem kívánt nyomot hagy maga után, sorvadáshoz, elvékonyodáshoz vezet. A bőr megjelenése lassan egyre kétségbeejtőbb: színtelen, egyenetlen felületű, sápadt, hideg tapintatú,tónustalan,petyhűdt, ráncosodó és minden regeneratív működése, még a sebgyógyulás is rendkívül lelassult.

A bőr oxigénhiányának pótlására ma már van korszerű és megfizethető megoldás: a nanoszómákba zárt oxigént tartalmazó krém, amely a nanoszómák révén gyorsan behatol a bőr mély rétegeibe és ott fokozatosan adja le a nanoszómák (mikroszkópikus méretű kapszulák) értékes tartalmát a bőr sejtjeinek.

A káros környezeti hatásoknak (napsugárzás, levegőszennyezettség, dohányfüst stb. ) fokozottan kitett bőrön gyakran találkozunk az idő előtti öregedésre utaló tünetekkel.Mielőtt megjelennek az első szemmel látható öregségi ráncok, gyakran sápadtan és "nyúzottan" nézünk ki. A bőr elveszti fiatalosságát és helyette fáradtság tükröződik róla. Ilyenkor a bőr több figyelmet érdemel.

Ekkor a CHIROXY krém tud segíteni nanoszómákba zárt magas oxigén tartalmának köszönhetően. Helyrehozza a bőr folyamatos aktív anyagcseréjét és a sápadt bőr és a ráncok szemmel láthatóan eltűnnek vagy legalább jelentősen csökkennek rövid időn belül. A bőr tehát meghálálja a gondoskodást, vagyis az oxigénpótlást, teltté, jobb keringésűvé és az öregedési folyamatokkal szemben ellenállóbbá válik.


FLAVONEX krém
Bőrfiatalító krém!

Szója izoflavonoid (fito-ösztrogén) tartalmú készítmény
(Nem hormon tartalmú!)

Az európai nők általában negyvenöt és ötvenéves koruk között lépnek a változókorba. Ebben az életszakaszban fontos élettani változások zajlanak a szervezetben. A legfontosabb változás, hogy megszűnik a petefészek hormontermelése. A kísérő tünetek összességét klimaxnak (menopauzának) hívjuk.

(Ezek megnyilvánulási formái lehetnek többek között: nappali ill. éjszakai izzadás, alvászavarok, gyakoribb vizelési inger, libidó csökkenés,csontritkulás, magas vérnyomás,depresszió, félelemérzés,szapora szívdobogás, szédülés, bőrpír, végtagok duzzadása stb.)

Hosszú évek megfigyelései igazolták, hogy az ázsiai nők, akik sok szójacsírát fogyasztanak (arrafelé ez a mindennapi étrend része, mint mifelénk pl. a burgonya) , sokkal jobb közérzettel élik meg a változó kor közeledtét ill. annak beköszöntét és a változó kor utáni időszakot egészen életük végéig, mint az európai társaik.

Ez a gyakorlatban a következőképpen nyilvánul meg: a napközbeni hőhullámok ill. az éjszakai leizzadások ismeretlenek számukra.

Ezen kívül a börük kollagén és elasztin tartalma jóval kisebb mértékben csökken, mint az európai hölgyek esetében. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az ázsiai nők (és férfiak) bőre nem ereszkedik meg és nem ráncosodik a kor előrehaladtával olyan mértékben, mint az európaiaké.
Ez az oka annak, hogy az ázsiai hölgyek és urak olyan "kortalanok", vagyis európai szemmel nehezen meghatározható ránézésre a koruk.

A szójacsíra oly hatásos összetevői az ún. izoflavonoidok. Ezen természetes vegyületek jótékony hatásai régóta ismertek: Azon kívül, hogy jelentős szerepet játszanak a fiatalság és a bőr rugalmasságának megőrzésében, elősegítik a csont sűrűség és az izomtömeg megtartását is abban a bizonyos "változó korban".

Lényeges tudni, hogy a készítmény kizárólag európai nem génmanipulált szójából készül.
A Flavonex krém napi kétszeri alkalmazása biztosítja a bőr sejtjeinek a szükséges izoflonoid mennyiséget ahhoz, hogy a szükséges kollagént és elasztint elő tudják állítani, ily módon biztosítva, hogy a változó kor közeledtével a bőr ugyanolyan feszes maradjon, mint előtte.

Végül, de nem utolsósorban a szója izoflavonoidok erőteljes antioxidáns hatásuknak köszönhetően - külsőleg és belsőleg is - bizonyítottan rákellenes hatásúak.


CERNOR krém
Sötét karikák nélkül

A szem alatt megjelenő sötét "árnyak" talán a leghamarabb jelentkeznek a szemhéj szépséghibái közül. Nincs a korral összefüggése, és nemhez sem kötődik, már fiatalon, bármely rassz esetén előfordul, gyakran mutat családi halmozódást.

A színváltozás fáradt, beesett, kialvatlan emberre utal, pedig ezekhez semmi köze.

A sötét karikák keletkezése az alsó szemhéj elvékonyodása és kapilláris rendellenesség rovására írható, melyhez pigmentációs rendellenesség is társul.

Az elvékonyodó hám és kötőszövet alatt barnás színben áttűnik a körkörös szemizom rosthálózata és a barnás-lila kapillárisrendszer. Az erek törékenysége miatt apróbb mikroszkopikus méretű tócsák keletkeznek, a felszívódó, lebomló vörösvérsejtek vastartalma kiválik, u.n. hemosziderin lerakódás jön létre, melanin eredetű pigment felhalmozódásával együtt. A kozmetikai rendellenesség súlyosbodik, e barna karika kiterjedtebbé válik, mígnem az egész szemhéjat elfoglalja. A karika kozmetikai kezelése problematikus, mivel egyszerre kell megvastagítani a hámréteget, fokozni a kötőszöveti regenerációt, javítani a kapilláris keringést és csökkenteni a barna színt. Erre a bonyolult feladatra kevés kozmetikus vállalkozik, mert ez szinte túlmutat a kozmetikus szokásos mozgásterületén. A belga Auriga International professzionális, problémamegoldó, célzott hatású termékei között találjuk a Cernor szemkörnyék ápolót, mely klinikai tesztelés alapján bizonyítottan csökkenti a sötét karikákat. A hatóanyagok közül kiemeljük a K1 (phytonadione) tartalmát, mely speciális nanoszómákba zárva mélyen bejut a hámba, sőt a kötőszövetbe is, és jótékony hatású a mikrocirkuláció helyreállításban. Újból kifejlődik egy egészséges kapillárishálózat, megszűnnek a tócsás bevérzések, ha pedig nincs utánpótlás, akkor a már meglévő hemosziderin lerakódások is gyorsabban eltakarítódnak az immun-rendszer falósejtjeinek a segítségével. A bevérzések miatt kialakuló apró gyulladások elmaradása pedig megszűnteti a melanin termelődés kiváltó okát. A barnás beivódás tehát végre elkezd világosodni.

A másik fő hatóanyaga az A-vitamin (retinol), mely nem észterkötésben, hanem polimerizált formában van stabilizálva, így tartósabb, kevésbé bomlékony és nem irritál. Fokozza az élő hámsejtsorok képződését, vastagítja a hámot és növeli a kötőszövetet, vagyis a szemizomzat barna színe kevésbé fog áttűnni az ily módon megvastagodó bőrszöveten. A harmadik fontos összetevő a nem felszívódó fizikai fényvédő és reflexiót befolyásoló szervetlen titániumdioxid, mely optikailag fehéríti az elbarnult bőrfelületet és védi a megindult kapilláris, kötőszövet és hámregenerációt a blokkoló hatású UV (ultra-ibolya) stressztől. A klinikai tapasztalatok alapján a Cernor 8-12 hetes használat után napi kétszeri alkalmazással 60-70%-kal csökkentette az elszíneződést, ami igen jelentős eredménynek mondható, ráadásul a páciensek 97%-a kiválóan tolerálta a terméket, irritációt nem mutattak, ami különösen fontos egy szemkörnyék ápoló esetében.


ECLA-CELL
duó narancsbőr kezelésére

A kettős kezelés eredményeit klinikailag is dokumentálták. Csökken a narancsbőr, ráadásul

 • A bőr feszesebb és selymesebb tapintású lesz
 • A testkontúr megváltozik
 • A bőr tónusosabbá válik

A helyi zsírlerakódás és vizenyő (ödéma), amelyek a test különböző tájain, mint például a fenék, a comb és a lábszár felső része jelennek meg, sok keserűséget okoznak. Ráadásul a bőr felszíne narancsbőrhöz hasonlít. Ezek a problémák ugyanúgy megjelenhetnek sovány testalkatú, mint teltebb hölgyek testén.

Drenáló (vizenyőcsökkentő) hatású oldat

A drenáló oldatot reggelente kell alkalmazni a kezelendő testtájakra. Élénkíti a vér- és nyirokkeringést az alsó végtagokban és ezáltal csökkenti a vizenyő által okozott duzzanatot. Serkenti az alsó végtagok tónusát előkészítve ily módon a krém hatását. A drenáló oldat több összetevője szinergikus (egymást erősítő) hatásának köszönhetően fejti ki kedvező hatását.

 • Az arnica montana csökkenti a duzzanatot
 • A koffein - diprofillin zsírbontó hatású
 • A cupressus semper virens tonizáló hatással bír
 • A silicium complex serkenti a víz elszállítást

Zsírbontó hatású krém

Az Ecla-Cell fogyasztó krémet esténként kell alkalmazni, mégpedig intenzív masszírozással. Hatására jelentősen csökken a vizenyő és a helyi zsírpárna. Hatására néhány hét alatt a bőr jelentősen simább és feszesebb lesz. Ráadásul a combok kerületének csökkenése centiméterekben is mérhető lesz.

Az aktív hatóanyagok a következők:

 • A koffein, amelyik serkenti a zsírlebontást
 • Az organikus szilícium, amelyik kedvezően hat a vízelszállításra és serkenti a kollagénelválasztást.

Az optimális hatás elérése érdekében az Ecla-Cell duót legalább két hónapon át kell kúraszerűen alkalmazni. Természetesen folyamatosan egész éven át is alkalmazható. Mezoterápiás kezeléssel kiegészítve (CelluCare) még hatásosabb.


EXOVA tabletta a kellemetlen lehelet ellen

Klorofillban gazdag zöld tea kivonat, és olyan, csak növényi fehérjék kombinációja, melyek egymás hatását erősítik, ráadásul semmiféle mellékhatása nincs nagyobb mennyiség szedése esetén sem! (Gyermekek is fogyaszthatják) Sikeresen megszünteti a fokhagyma, hagyma, alkohol, dohányzás, bizonyos egészségügyi problémák: emésztőszervi, fog és szájbetegségek, stb. miatti kellemetlen leheletet. Nem elfedi a kellemetlen szagokat, hanem azok forrásával lép reakcióba, ezért garantált a hatása.

Akkor is eredményes, ha a szájszag oka ismeretlen. Egy tabletta kb. 2 órán keresztül hatásos. Használata: 2 óránként 1-3 tabletta, szétrágva vagy elszopogatva.


AUREVEN krém a "nehéz láb" érzés ellen

Gingko biloba és növényi eredetű esszenciális olajokat tartalmazó krém, amely erős keringést fokozó hatású és erősíti a hajszálerek falát, így javítja az alsó végtagok mikrocirkulációját. Ezzel elkerülhető illetve enyhíthető a fáradt, terhelt, bedagadt láb érzése. Használata különösen ajánlott az álló, ill. ülő munkát végzők, huzamosan padlófűtéses helyiségben tartózkodók, és keringési problémákban szenvedők számára.

Alkalmazása: Napi 2 alkalommal, alaposan bedörzsölve.


AURIDERM XO
Rozácea, hematóma (véraláfutás), eritéma (bőrpír), posztlézer purpúra (lézerkezelés utáni bőrpír) kezelésére

A K vitamin antihemorrágiás hatása régóta ismert, azonban a bőrbe való hatékony bejuttatása, azaz lokális alkalmazása nehézségekbe ütközött. A nanoszómákba zárt 2%-os koncentrációjú K vitamin tökéletesen áthatol a bőr barrier rétegén, mert a nanoszómák könnyedén átjutnak a bőrön, szerkezetük ugyanis nagyon hasonló a bőrsejtmembránban található foszfolipidekhez. Kiderült ráadásul, hogy a K vitamin ill. különösen az Auriderm XO-ban található K vitamin oxid jelentősen meggyorsítja számtalanféle bőrpír ill. véraláfutás okozta elszíneződés megszüntetését. Ez azért rendkívül hasznos, mivel több olyan esztétikai jellegű orvosi beavatkozás van, aminek következményeképpen eritéma ill. hematóma alakul ki (ilyen beavatkozás esetén profilaktikus céllal is érdemes a tervezett kezelés előtt egy-két héttel elkezdeni alkalmazását). A krém naponta kétszeri használatra esetén a bőrpír órák alatt, a hematoma pedig 2-3 nap alatt szinte teljesen megszűnik. Még a rozáceás eredetű bőrpír is gyorsan reagál a készítményre. Az Auriderm XO tartalmaz még A, C és E vitamint is, melynek különböző kedvező hatásai a bőrre, régóta ismertek.


SI-NAILS-SI
Körömápoló készítmény

A körmök károsodása igen gyakori és különböző formában jelenhet meg: betöredezés, deformálódás ill. egyenetlen elszíneződés. Nagyon sok külső tényező okozhat ilyen károsodásokat, a legfontosabbak ezek közül: gombásodás, táplálkozási hiányosságok, mechanikai behatások (pl.: rendszeres áztatás vízben), műköröm eltávolítása utáni állapot, stb. A SI-NAIL-SI jelentősen javítja a körmök állapotát és megvédi azokat a károsító tényezőktől a benne lévő hatóanyagoknak köszönhetően. A SI-NAILS-SI egy thiol származékkal kombinált organikus szilícium vegyületet tartalmaz. Ez a két anyag egy komplex vegyületet (merkapto-szilanol) alkot együtt, amely a keratin elválasztását serkenti ill. a keratin láncok közötti peptid-keresztkötések számát növeli, mindez azt eredményezi, hogy:

 • a körmök tápanyagellátása javul
 • a körmök mechanikai behatásokkal szembeni ellenálló képessége jelentősen nő
 • a körmök keményebbekké válnak
 • a körmök növekedése felgyorsul és egyenletesebb lesz
 • a körmök fertőzésekkel szemben ellenállóbbakká válnak

Naponta egyszer ajánlott a körmöket bekenni a készítménnyel a köröm tövétől kiindulva, majd egy percig hagyni megszáradni. Ezután a körmök akár hagyományos körömlakkal is bevonhatóak. A készítményt kúraszerűen alkalmazva érhető el optimális hatás.

A SI-NAILS REMOVER egy olyan lemosó, amely amellett, hogy kíméletesen eltávolítja a körömlakkot,(nem tartalmaz acetont ill. acetát származékot) ráadásul még maga is tartalmaz olyan összetevőket, amelyek ápolják, táplálják a körmöket (organikus szilícium, thiol származékok).

Dr. Kalmár Miklós


Gyártó: Auriga International (Belgium)

Magyarországon forgalmazza: Medist Kft. (kizárólag nagyker.); (00-36-1) 318-09-25

A termékek megvásárolhatóak a jobb szépségszalonokban és az alábbi internetes áruházakban: